Op vrijdag 3 mei waren wij te gast bij Camping Lolotte in Neede, een natuur- en kindvriendelijke camping waar Sharon en Aart al jaren de scepter zwaaien. We bezoeken Lolotte al meerdere jaren en net als bij onze voorgaande bezoeken waren er enthousiaste kinderen aanwezig – zeer enthousiast.

 Het was mooi om te horen dat één meisje al meerdere keren bij onze vleermuizenavond aanwezig was geweest, en vanavond zat ze als een van de eersten klaar. Zij zat vooraan om de filmpjes goed te kunnen zien en het verhaal te horen. Haar eigen ervaringen met vleermuizen deelde ze met ons, waarvoor we dankbaar waren.

Voor sommige mensen was te zien dat het een vermoeiende dag was geweest. 

Rond 21 uur gingen we naar buiten en gingen we op pad met de detector. Zoals verwacht hoorden we de laatvlieger en de gewone dwerg op onze detectoren. Mogelijk vlogen er nog andere soorten, maar door de enthousiasme van de kinderen die riepen: ‘hier’ of ‘daar’ of ‘kijk daar vliegt er eentje’ hebben wij mogelijk wat soorten gemist.

Wat Arie niet gemist heeft, was de eerste bezette vleermuizenkast in de geschiedenis van Stichting Vleermuizendorp Neede. Deze kasten hangen er inmiddels al minimaal 4 jaar, en er is nooit eerder bewoning vastgesteld. Ze zijn de afgelopen jaren zo leeg gebleven dat menig gids was vergeten om ze te bekijken. Gelukkig Arie niet!!

Als een kind zo blij kwam hij ons, zijn mede-gidsen, het heugelijke nieuws vertellen dat één van de kasten bezet was met meerdere vlearmuze. Dit waren waarschijnlijk vrouwtjes (mogelijk met hun jongen) aangezien mei de kraamtijd is.

 

Over enkele weken keren we vol enthousiasme terug bij Camping Lolotte.

Foto’s: Erika

Gidsen: Arie, Casper, Erika, Hillie, Kevin & Wilko