Vleermuizenexcursies

Leerzaam, maar ook spannend

De vleermuizenexcursies worden verzorgd door werkgroep vleermuizen IVN Oost Achterhoek

IVN_logo_beeldmerkVleermuisexcursies vinden in de zomermaanden plaats wanneer de vleermuizen actief zijn. Naast mondelinge uitleg over het dier trekt men er lopend of per fiets op uit om met behulp van een zogenaamde ‘bat detector’ vleermuizen te spotten.
Deze excursies worden verzorgd door IVN-gidsen, waarvan er enkele ook zitting in het bestuur hebben van de stichting. Daarnaast zijn ze lid van een werkgroep van het IVN Oost Achterhoek.

De gidsen van de werkgroep Vleermuizen van het IVN Oost Achterhoek organiseren vleermuis excursies voor mensen die meer te weten willen komen over dit nuttige zoogdiertje.
Ongeveer 1,5 uur voor zonsondergang is er een presentatie( PowerPoint of anders) om inzicht te geven in het diertje zelf. Daarna gaan we het terrein op om met behulp van de batdetector vleermuizen te spotten. Vooral kinderen vinden dit bijzonder interessant en spannend.

Voor informatie over de excursies kunt U contact opnemen met Wilko Poortman, Coördinator van de vleermuis werkgroep IVN Oost- Achterhoek. poortmancw59@kpnplanet.nl