Vleermuizenexcursies

Leerzaam, spannend en zeker onvergetelijk. Een geslaagde avond voor het hele gezin!

Agenda voor de komende maanden. Het betreft het jaar 2023:

 

Vleermuizenexcursies en lezingen door gidsen van vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Voor wie?

Voor iedereen die meer te weten wil komen over dit nuttige zoogdiertje. Voor jong en oud. Hierbij valt te denken aan bedrijfsgroepen, een avond tijdens een schoolkamp, familiefeesten of op een recreatiepark/camping. Zeker voor kinderen kan zo’n excursie interessant en heel spannend zijn.

Wat kun je verwachten?

Een afwisselende presentatie met veel informatie, leuke filmpjes en verrassende wetenswaardigheden over de vleermuis. Aansluitend tegen zonsondergang een wandeling of fietstocht in de omgeving. Hierbij ga je onder leiding van een gids met een bat-detector op zoek naar foeragerende vleermuizen.

Wanneer?

Van april t/m september, in de avonduren. In die periode en rond die tijd zijn de vleermuizen actief. De aanvangstijd is ca. 45 minuten voor zonsondergang.

Door wie?

Deze excursies worden verzorgd door gidsen van de vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Overweeg je een vleermuisactiviteit, neem contact op ons secretaris (secretaris@vleermuizendorp.nl).

Van te voren kun je nadenken over de volgende zaken:

  1. Hoe groot is jouw groep?
  2. Welk leeftijd is de groep?
  3. Hoeveel tijd wil je hiervoor inruimen?
  4. Heb jij een locatie in gedachte?
  5. Heb je een periode hiervoor in gedachte? Of moet het op 1 bepaalde moment?

Dit zijn relevante vragen om over na te denken bij het opnemen van contact. Dank hiervoor.

 

Het meest recente vleermuizennieuws

Storm op onze batdetectoren

Al enige dagen was er regen beloofd, zelfs onweer zou onze kant op komen. En dat net op 1 van de avonden dat wij met alle vrijwilligers van de SVN wouden wandelen over het Needse Achterveld. Wij wilden wandelen voor het plezier, elkaar beter leren kennen, vleermuizen...

Lees meer

Innovatief of toch Old School

Op 11 juni waren wij voor het laatst bij Camping Tamaring. Toen moesten wij de concurrentie aangaan met de Nederlandse heren die tegen Polen voetbalden. Vanavond (16 juli) hadden de Nederlandse Leeuwinnen een rustdag en bestond de concurrentie uit o.a. Duitsland tegen...

Lees meer