Vleermuizenexcursies

Leerzaam, spannend en zeker onvergetelijk. Een geslaagde avond voor het hele gezin!

Agenda voor de komende maanden. Het betreft het jaar 2023:

 

Vleermuizenexcursies en lezingen door gidsen van vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Voor wie?

Voor iedereen die meer te weten wil komen over dit nuttige zoogdiertje. Voor jong en oud. Hierbij valt te denken aan bedrijfsgroepen, een avond tijdens een schoolkamp, familiefeesten of op een recreatiepark/camping. Zeker voor kinderen kan zo’n excursie interessant en heel spannend zijn.

Wat kun je verwachten?

Een afwisselende presentatie met veel informatie, leuke filmpjes en verrassende wetenswaardigheden over de vleermuis. Aansluitend tegen zonsondergang een wandeling of fietstocht in de omgeving. Hierbij ga je onder leiding van een gids met een bat-detector op zoek naar foeragerende vleermuizen.

Wanneer?

Van april t/m september, in de avonduren. In die periode en rond die tijd zijn de vleermuizen actief. De aanvangstijd is ca. 45 minuten voor zonsondergang.

Door wie?

Deze excursies worden verzorgd door gidsen van de vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Overweeg je een vleermuisactiviteit, neem contact op ons secretaris (secretaris@vleermuizendorp.nl).

Van te voren kun je nadenken over de volgende zaken:

  1. Hoe groot is jouw groep?
  2. Welk leeftijd is de groep?
  3. Hoeveel tijd wil je hiervoor inruimen?
  4. Heb jij een locatie in gedachte?
  5. Heb je een periode hiervoor in gedachte? Of moet het op 1 bepaalde moment?

Dit zijn relevante vragen om over na te denken bij het opnemen van contact. Dank hiervoor.

 

Te gast in het Praothuuske, Aalten

Al op tijd reisden we af naar Aalten. Hier werden we warm verwelkomd en konden we in alle rust onze vereiste voorbereidingen treffen. Later vanachter een kop thee zagen we al snel ons publiek binnenkomen. Om 15.00 uur was de zaal gevuld met ruim 30 belangstellende...

Lees meer

Zoldertellingen in Neede

Voor de vleermuizengroep komt er een activiteit bij: de zoldertellingen. Hiervoor zijn we op een zaterdag in de ochtend bij elkaar gekomen. Als ik het klaslokaal binnenkom, staan de tafels in V-vorm voor het digibord. In ruim twee uur krijgen we een heleboel...

Lees meer

Vleermuizen boven de gracht

Jaarlijks is het laatste weekend van augustus ‘Nacht van de vleermuizen’. Dit was ook de 27e International Bat Night, een initiatief van Eurobats. De vleermuis is internationaal een beschermde diersoort onder andere vanwege het lage reproductiepercentage van 1 jong...

Lees meer

Het meest recente vleermuizennieuws