Vleermuizenexcursies

Leerzaam, spannend en zeker onvergetelijk. Een geslaagde avond voor het hele gezin!

Agenda voor de komende maanden:

 

Vleermuizenexcursies en lezingen door gidsen van vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Voor wie?

Voor iedereen die meer te weten wil komen over dit nuttige zoogdiertje. Voor jong en oud. Hierbij valt te denken aan bedrijfsgroepen, een avond tijdens een schoolkamp, familiefeesten of op een recreatiepark/camping. Zeker voor kinderen kan zo’n excursie interessant en heel spannend zijn.

Wat kun je verwachten?

Een afwisselende presentatie met veel informatie, leuke filmpjes en verrassende wetenswaardigheden over de vleermuis. Aansluitend tegen zonsondergang een wandeling of fietstocht in de omgeving. Hierbij ga je onder leiding van een gids met een bat-detector op zoek naar foeragerende vleermuizen.

Wanneer?

Van april t/m september, in de avonduren. In die periode en rond die tijd zijn de vleermuizen actief. De aanvangstijd is ca. 45 minuten voor zonsondergang.

Door wie?

Deze excursies worden verzorgd door gidsen van de vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Overweeg je een vleermuisactiviteit, neem contact op ons secretaris (secretaris@vleermuizendorp.nl).

Van te voren kun je nadenken over de volgende zaken:

  1. Hoe groot is jouw groep?
  2. Welk leeftijd is de groep?
  3. Hoeveel tijd wil je hiervoor inruimen?
  4. Heb jij een locatie in gedachte?
  5. Heb je een periode hiervoor in gedachte? Of moet het op 1 bepaalde moment?

Dit zijn relevante vragen om over na te denken bij het opnemen van contact. Dank hiervoor.

 

Het meest recente vleermuizennieuws

Zomeravond in Ruurlo

Vol goede moed gingen wij naar Camping Tamaring in Ruurlo. Het was prachtig weer en hiermee bedoelen vleermuis-mensen: windstil, omstreeks 20 graden Celsius en helder. Vleermuizen moesten zich vanavond vertonen en wij hoopten op veel publiek. Zo ongeveer het eerste...

Lees meer

Opfriscursus voor onze Gidsen

Aan het begin van het vleermuis-seizoen is het onze gewoonte om bij elkaar te komen en de kennis die wij door de jaren heen hebben vergaard uit winterslaap te halen. Eind April was het zover en in Neede kwamen wij op een donderdagavond bij elkaar om ons voor te...

Lees meer

Enthousiasme bij Camping Lolotte!

Om kwart over acht druppelden de eerste bezoekers binnen bij de recreatieruimte van Lolotte. Dit was een mooie behapbare groep, vonden wij, de vleermuisgidsen. Echter al gauw bleek dat de interesse veel groter was. Er werden extra stoelen bijgeplaatst, kinderen zaten...

Lees meer