Voor wie?

Vleermuizendorp Neede: voor wie?

Vleermuizendorp Neede: voor kinderen, maar ook voor vleermuizenliefhebbers

Voor iedereen die meer te weten wil komen over dit nuttige zoogdiertje. Voor jong en oud. Hierbij valt te denken aan bedrijfsgroepen, een avond tijdens een schoolkamp, familiefeesten of op een recreatiepark/camping. Zeker voor kinderen kan zo’n excursie interessant en heel spannend zijn.

Wat kun je verwachten?

Een afwisselende presentatie met veel informatie, leuke filmpjes en verrassende wetenswaardigheden over de vleermuis. Aansluitend tegen zonsondergang een wandeling of fietstocht in de omgeving. Hierbij ga je onder leiding van een gids met een bat-detector op zoek naar foeragerende vleermuizen.

Wanneer?

Van april t/m september, in de avonduren. In die periode en rond die tijd zijn de vleermuizen actief. De aanvangstijd is ca. 45 minuten voor zonsondergang.

Door wie?

Deze excursies worden verzorgd door gidsen van de vleermuiswerkgroep IVN Oost-Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede.

Voordat je verder leest, willen we benadrukken dat er kosten verbonden zijn aan onze activiteiten. Neem alsjeblieft contact op met onze secretaris voor meer duidelijkheid hierover (secretaris@vleermuizendorp.nl).

Van te voren kun je nadenken over de volgende zaken:

  1. Hoe groot is jouw groep?
  2. Welk leeftijd is de groep?
  3. Hoeveel tijd wil je hiervoor inruimen?
  4. Heb jij een locatie in gedachte?
  5. Heb je een periode hiervoor in gedachte? Of moet het op 1 bepaalde moment?

Dit zijn relevante vragen om over na te denken bij het opnemen van contact. Dank hiervoor.

Om een idee te geven van de organisaties waar wij de laatste maanden een activiteit voor hebben gehouden, hierbij een lijst van organisaties die wij in 2024 bezocht hebben: 

Bijenhoudersvereniging “Steun Elkander” (Ruurlo)

Vrouwen van Borculo

Recreatie Marveld (Groenlo)

Camping Lolotte (Neede)

Camping Tamaring (Ruurlo)

Het meest recente vleermuizennieuws

Debuut nieuwe detectoren

Vanavond was het zo ver, het debuut van onze nieuwe detectoren. Afgelopen winter waren onze techneuten druk in bezig met het bouwen van vleermuisdetectoren die wij uit wilden delen bij onze excursies. Het waren detectoren waarbij de elektronica veilig opgeborgen zat...

Lees meer

Een goed bezochte vleermuiskast

Op vrijdag 3 mei waren wij te gast bij Camping Lolotte in Neede, een natuur- en kindvriendelijke camping waar Sharon en Aart al jaren de scepter zwaaien. We bezoeken Lolotte al meerdere jaren en net als bij onze voorgaande bezoeken waren er enthousiaste kinderen...

Lees meer

Op bezoek bij de Vrouwen van Borculo

Het was een frisse, natte avond in Borculo toen ons man met de pet, genaamd Wilko, aan zijn boeiende verhaal over vleermuizen begon. Zo enthousiast was hij dat hij 10 minuten te vroeg begon waardoor Arie en Kevin op hun teentjes naar binnen moesten sluipen. De zaal...

Lees meer