Stichting Vleermuizendorp Neede in samenwerking met Natuurvereniging IVN organiseren op vrijdagavond 25 augustus in Groenlo een vleermuizenexcursie in het kader van de Nacht van de Vleermuis 2023.

Vleermuizen in Groenlo

Vleermuizen zijn vliegende nachtzoogdieren. Ze komen overal in Nederland voor, van platteland tot stadskernen. Toch zijn ze relatief onbekend, je ziet ze niet zo vaak omdat ze ‘s nachts actief zijn. Tijdens de Nacht van de Vleermuis op vrijdag 25 augustus heb je de kans om beter kennis te maken met deze fascinerende dieren. Hoe leven ze? Wat eten ze? Waar overwinteren ze? Wat moet ik doen als ik thuis een vleermuis vind? 

Je hoort er alles over tijdens een leuke, interactieve presentatie bij restaurant en proeflokaal Brouwersnös. Na de presentatie gaan we, gewapend met zaklamp en batdetector, naar buiten om vleermuizen te spotten. We gaan op zoek naar de gewone dwergvleermuis, laatvlieger en watervleermuis. De locatie is ideaal, want er zijn bomen, er is water en voldoende mogelijkheden voor de vleermuis om te foerageren en te schuilen. We zullen zien hoe ze prooien vangen en hoe je bijvoorbeeld een gewone dwergvleermuis en een laatvlieger uit elkaar houdt. We lopen in groepjes en ieder groepje staat onder leiding van een ervaren gids, die ook een batdetector heeft.

Ga je mee?

De avond vindt plaats in restaurant en proeflokaal Brouwersnös, Eiberseweg 1 in Groenlo. We beginnen om 19.30 uur met een kopje koffie en een presentatie over vleermuizen. Net na zonsondergang, zo rond half negen, gaan we naar buiten om de dieren in het wild te spotten. We maken daarvoor een wandeling langs de gracht en over de wal van vestingstad Groenlo. Als we terugkomen, het is dan al na tienen, staat er bij Brouwersnös nog een heerlijk speciaal bier op ons te wachten, het toepasselijke Twee Duuster.

De kosten voor de avond bedragen € 7,50 en dat is inclusief koffie en het biertje. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Maximaal aantal deelnemers is 50. Je kunt je aanmelden via secretaris@vleermuizendorp.nl.

Foto: Copyright: Groenlo.nl