Om kwart over acht druppelden de eerste bezoekers binnen bij de recreatieruimte van Lolotte. Dit was een mooie behapbare groep, vonden wij, de vleermuisgidsen. Echter al gauw bleek dat de interesse veel groter was. Er werden extra stoelen bijgeplaatst, kinderen zaten op de grond of bij iemand op schoot. Zo vlak na half negen begon de avond met zo’n 70 kinderen en 40 volwassenen. En dat juist op de avond dat Feyenoord de finale behaalde van de Conference League. Wie zou nog beweren dat natuur niet leeft bij de jeugd?

De presentatie van Kevin, met de goed deelnemende kinderen, eindigde kort na 21 uur en toen was het tijd om naar buiten te gaan om in 3 groepen over de camping te wandelen. Wie zou de eerste vleermuis zien? Was het een mannetje of een vrouwtje? Hoe oud was de vleermuis? 🙂

Het duurde even voordat wij de eerste vleermuizen zagen vliegen,maar gelukkig zagen vele kinderen vleermuizen al hangend in de boom. Waar het hart vol van is….. De eerste soort die gespot werd, was de gewone dwergvleermuis die zigzaggend heen en weer vloog tussen de boomtoppen op zoek naar kleine insecten.

Na een rondje over de camping waar verschillende kinderen meer dan 50 vleermuizen geteld hebben (inventariseerders van de toekomst) eindigde de activiteit bij het centraal gelegen meer. Hier zagen wij de laatvlieger overvliegen en waarschijnlijk de watervleermuis vlak boven de wateroppervlakte. Of was dit een gewone dwergvleermuis die dorst had en even wat kwam drinken?

Al met al een geslaagde vleermuisavond. Onze dank gaat uit naar Sharon en Aart voor hun goede zorgen.

Suzan, Hillie, Casper, Arie, Erika & Kevin

Foto’s: Erika, Arie & Casper