Vol goede moed gingen wij naar Camping Tamaring in Ruurlo. Het was prachtig weer en hiermee bedoelen vleermuis-mensen: windstil, omstreeks 20 graden Celsius en helder. Vleermuizen moesten zich vanavond vertonen en wij hoopten op veel publiek.

Zo ongeveer het eerste wat wij hoorden bij aankomst was dat het Nederlands elftal moest voetballen tegen Polen, gelijk gingen onze verwachtingen naar beneden. Konden wij de concurrentie met de Oranje Leeuwen aan?

Of wij de concurrentie aankonden of niet mag je zelf bepalen. Wij hadden 9 gasten (volwassenen) en met 7 gidsen/stagiaires hadden wij een mooi groepje bij elkaar en het plezier was er zeker niet minder om. En de vleermuizen, die voerden een heerlijk voorstelling voor ons op. Volgens de theorie gaan bepaalde vleermuissoorten bij zonsondergang op zoek naar eten, echter dit was vanavond niet het geval. Zonsondergang was om 21.55 uur en pas zo tegen 22.30 uur zagen wij de eerste vleermuizen tegen de lichte hemel verschijnen. De tijd er tussen zijn angstige momenten voor een gids, zien wij iets of niets?

Wat hebben wij gezien? Vanzelfsprekend de Gewone Dwergvleermuis & de Laatvlieger. Vooral de Laatvlieger was actief en scheerde meerdere keren vlak boven onze hoofden. De geluiden van verwondering in onze groep waren net zo prachtig om te horen als de geluiden van de Laatvlieger op onze batdetectoren.

Als laatste, bij de ingang van de camping, werden wij nog getrakteerd op een overvliegende Rosse Vleermuis (zie hiernaast).

Wij hebben genoten van onze avond. Hoe was dat met de voetbalsupporters die Nederland gelijk zagen spelen tegen Polen met 2 – 2? 

Wilko, Arie, Anke, Thijs, Casper, Andrea & Kevin