Afgelopen zaterdag 1 augustus waren we bij camping Tamaring te Ruurlo om een avond te verzorgen over vleermuizen. Met onze 4 gidsen, Kevin, Erika, Arie en Wilko, waren we aanwezig. Kevin begon met wederom een mooie presentatie vol feitjes en wetenwaardigheden (zie foto).  

Het aanwezige zeer enthousiaste publiek liet goed van zich horen. Zo’n 38 kinderen en 22 volwassenen zaten vol aandacht, actief en interactief, naar de presentatie van Kevin te kijken. Rond half 10 was de zon onder en dat is het teken voor de vleermuizen om actief te worden. In groepjes gingen we na de presentatie de mooie bosrijke camping op. Altijd spannend voor de kinderen.

Laat op de avond en in het bijna donker. Eigenlijk is het bedtijd. Waar blijven nu die vleermuizen vroegen de kinderen. Wachten duurt lang. Zeker voor de kleinsten onder ons.  Het duurde even, maar rond 10 uur laten de eerste vleermuizen zich zien en horen.  Daarna werden ze volop gespot. Iedereen wees enthousiast naar de vleermuizen in de lucht. (zie foto). We zagen en hoorde de gewone dwergvleermuis en de laatvlieger. Waarschijnlijk, en voor sommigen zeker, hebben we de rosse vleermuis ook gespot.

Wederom een geslaagde en zeer mooie zomeravond vleermuizen spotten op camping Tamaring.

Vleermuizenexcursie camping Ruurlo 1-8-20-1
Vleermuizenexcursie Ruurlo 1-8-20-2