Diepenheim heeft haar ORANJEMUSEUM, Neede het VLEERMUIZENMUSEUM.

Twee totaal verschillende musea. In Diepenheim vindt je zo ongeveer alles wat met het Koninklijk huis te maken heeft, van prachtige foto’s, kleding, smaakvol koninklijk servies en kleding uit de kasten van onze hoogheden.(en sinds kort “geheime”brieven van ons koningshuis).

Bij een opruimbeurt op de zolder van het Oranje museum vonden de vrijwilligers twee prachtige, oude schoolplaten met daarop voorstellingen van vleermuizen.Maar wat moet een Oranje museum met vleermuizen informatie, was hun eerste gedachte.

bij de ruine 1

En zo kwam men op het idee een passende bestemming voor deze fraaie platen te zoeken.

Vrijwilliger mevrouw Dikkers ging met de platen richting Neede om deze af te geven bij het vleermuizen museum, maar kwam niet verder dan een gesloten deur van boerderij de Meijer De bibliotheek was immers verhuisd naar een andere locatie? Een rondje Neede leverde haar ook niet het gewenste resultaat op, maar uiteindelijk hebben we toch contact met elkaar gekregen en mocht ik haar op onze expositie rond leiden en kon ik haar laten zien dat er nog ruimte is voor deze fraaie, oude schoolplaten. Mevrouw Dikkers vertelde enthousiast over de kolonie vleermuizen die bij haar achter de houten gevel van haar woning verblijven, en na de rondleiding op de expositie was ze nog meer overtuigd dat de “inwoners”van haar woning wel heel nuttige gasten zijn!

mevr. Dikkers van het Oranjemuseum Diepenheim

mevr. Dikkers van het Oranjemuseum Diepenheim

De Stichting Vleermuizendorp bedankt het Oranje museum uit Diepenheim hartelijk voor dit mooie cadeautje.

Onze vleermuizen “hangen” nog steeds op de zolder van Boerderij de Meijer.

Lees hier alles over in de nieuwsbrief op onze site.

Anke Hollink.