Uw bezoek aan de Christmasfair is een uitgelezen kans om ook onze expositie ‘Vleermuizen op zolder’ te bekijken. Misschien ook wel de laatste kans om dat op deze unieke locatie te doen.

DSCN1249

Ruim 10 jaar lang is op de zolder van de oude Hessenboerderij een tentoonstelling over vleermuizen te bewonderen geweest. Misschien hoort u tot de duizenden bezoekers. Misschien is het u ontgaan.

In vitrines en op panelen vindt u onderwerpen als een geologische tijdkalender, de oorsprong, ontwikkeling en voortplanting van dit dier alsook z’n vliegtechniek en echo-oriëntatie. Aandacht is er ook voor de rol die de vleermuis speelde en speelt in volksgebruiken, gezegdes, legendes, gerechten en medicijnen.

Tijdens de openingstijden zullen we op de zolder aanwezig zijn voor aanvullende informatie of om eventuele vragen te beantwoorden.

In 2014 is de expositie volledig in een nieuw jasje gestoken. Daarna kwam het bericht dat de bibliotheek de boerderij ging verlaten en leek het erop dat de expositie, net als veel echte vleermuizen, dakloos zou worden.

Uiteraard hebben we niet stil gezeten en hebben we uitgekeken naar een nieuw onderkomen voor de toekomst. Dit laatste lijkt te gaan lukken. De plannen zijn grotendeels uitgewerkt en nadat definitief groen licht is verkregen vanuit de gemeente, zullen we daarover meer duidelijkheid geven.

Vooralsnog blijft de expositie alleen ‘op aanvraag’ opengesteld voor groepen, inclusief een rondleiding.

Aanvragen voor groepen en/of excursies via secretaris Anke Hollink, tel. 0545291109

Zaken met betrekking tot huisvesting, etc. via voorzitter Henk Bolster, tel. 0545293432