Eind februari werden wij gebeld door Leo Geerdink van Tuinen van Geerdink. Hij kwam met een vraag of wij mee wilden denken over een vleermuisverblijf op de Floriade in Almere.
De Floriade is de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2022 en werkt samen met vele partijen om hiervan een succes te maken.

De plannen van Leo Geerdink om een vleermuisverblijf te bouwen konden op onze goedkeuring rekenen en wij waren van harte bereid om ons deskundigheid hiervoor in te zetten.

Op 15 maart is onze vleermuisman Arie Kornegoor samen met Leo Geerdink afgereisd naar Almere waar in 1 dag een prachtig verblijf is neergezet. Naast het feit dat het een geschikt verblijf is, blijft het ook lang staan, 10 jaar is de verwachting. Dit is belangrijk want het duurt enige jaren voordat vleermuizen een nieuw verblijf weten te vinden.

Kijkend naar de verschillende foto’s van de binnenkant valt te zien dat er gebruik gemaakt is van verschillende natuurlijke materialen waar de vleermuizen achter kunnen schuilen. En dit is juist wat vleermuizen nodig hebben om zich veilig te voelen.
Dus als je een dagje uit gaat naar de Floriade, breng een bezoek aan dit vleermuisverblijf.
Kevin Collins
Maart 18, 2022