Voor scholen

Spelenderwijs leren over vleermuizen

Voor basisscholen

Stichting Vleermuizendorp Neede heeft een lessenserie over vleermuizen gemaakt voor leerlingen van de basisschool. Doel van het lessenpakket is dat de leerlingen meer te weten komen over de vleermuis en een bezoek brengen aan het vleermuizen informatie centrum, gevestigd boven de bibliotheek in Neede.

Het lessenpakket bestaat uit twee lessen voor iedere bouw van de basisschool (groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8). In iedere groep worden verschillende onderdelen behandeld. Dit is bewust gedaan zodat het pakket een keer per twee jaar kan worden gebruikt. Ook is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een themaweek te organiseren voor de gehele school waarbij iedere groep aan elkaar verschillende dingen kan presenteren.

Het lessenpakket wordt aangeleverd in een koffer, met daarin alle benodigde materialen.

De leskoffer

In het kader van het lessenpakket voor de basisschool heeft Stichting Vleermuizendorp Neede een leskoffer samengesteld. Wat vindt u allemaal in deze leskoffer?

– handleiding
– achtergrondinformatie

– lessenreeks groep 3 en 4
– lessenreeks groep 5 en 6
– lessenreeks groep 7 en 8

– praatplaat leefomgeving (groep 3 en 4)
– praatplaat voedsel en echolocatie (groep 5 en 6)
– praatplaat geraamte (groep 7 en 8)
– praatplaat algemeen

– boek ‘Vleermuizen’
– schaalmodel in hout van een vleermuizenkast
– vinger-vleermuispopje en potloodvleermuisje

– knutselmap

Vleermuizendorp Neede voor scholen

Heeft u interesse in het lessenpakket? 

Bent u verbonden aan het basisonderwijs in de regio Oost-Achterhoek en heeft u interesse in het lessenpakket, neem dan contact op met het bestuur van Stichting Vleermuizendorp Neede. Ook scholen en organisaties verder in het land kunnen de koffer gebruiken.
De huur van deze koffer is maar €30,= excl. verzendkosten. Wij vragen wel een borg van €175,=.
De leskoffer is tevens te koop tegen een vergoeding van €175,= excl. verzendkosten.

Het meest recente vleermuizennieuws

Evaluatie Burgerbetrokkenheid Natuur en Landschap

Subsidie: Provincie Gelderland. Programma Burgerbetrokkenheid Natuur en Landschap Project: Ontmoetingsplek voor natuurbeleving, -informatie en -educatie Kronenkamp Neede Project nummer 2016-015143 t.n.v. Stichting Vleermuizendorp Neede Naar aanleiding van een subsidie...

Lees meer