De einde van het vleermuisseizoen komt ras naderbij en dit is te merken aan hoe wij ons boeltje klaarzetten. Om 20.15 uur willen wij beginnen en om 20.05 arriveren wij op Camping Tamaring in Ruurlo.

 Binnen 10 minuten staat de presentatie op scherm, blaadjes liggen klaar op de tafels (met stiften) voor alle vragen en wetenswaardigheden van onze gasten, onze banner staat bij de ingang en Jan heeft ons voorzien van drinken. Hier is duidelijk sprake van een geoliede machine.

Op onze laatste excursie van het seizoen bij Camping Tamaring kwamen ongeveer 25 mensen en er druppelden nog meer mensen binnen gaandeweg de presentatie. Vragen over de functie van de duimpjes (o.a. Voor het omhoog klimmen), hun activiteiten in de winter (hoofdzakelijk winterslaap) en hun dieet (insecten, insecten en spinnetjes) werden beantwoord en er werden ook vragen aan het publiek gesteld. Zo ontstond er een fijne sfeer waarbij iedereen aan het woord kwam om hun eigen vleermuis-ervaringen te delen of hun vleermuis-kennis te verdiepen. 

Om 21 uur naar buiten (ruim na zonsondergang, aangezien het een heldere avond was) en op zoek naar die vleermuis-diertjes. Wij stonden net buiten of de eersten vlogen over onze hoofden, snel uitleggen hoe de vleermuisdetector werkt en spotten maar. 

Kort gezegd, het werd een top-avond waarbij voornamelijk de Laatvliegers ons een ware show gaven. Achtjes en cirkels vlogen ze vlak boven onze hoofden. 

Jan, Wanda, bedankt voor de goede zorgen. Wij komen graag terug in 2024! 

Foto’s: Erika

Anke, Arie, Casper, Erika & Kevin