Excursies

EXCURSIES

Vleermuiswandeling 20 mei 2016 IVN Haaksbergen

 

De genoemde tijden zijn indicatief. De juiste tijden vindt u kort voor de excursie in de krant en op de websites van IVN Oost Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede 

De excursies worden verzorgd door werkgroep vleermuizen IVN Oost Achterhoek

IVN_logo_beeldmerkVleermuisexcursies vinden in de zomermaanden plaats wanneer de vleermuizen actief zijn. Naast mondelinge uitleg over het dier trekt men er lopend of per fiets op uit om met behulp van een zogenaamde ‘bat detector’ vleermuizen te spotten.
Deze excursies worden verzorgd door IVN-gidsen, waarvan er enkele ook zitting in het bestuur hebben van de stichting. Daarnaast zijn ze lid van een werkgroep van het IVN Oost Achterhoek.

De gidsen van de werkgroep Vleermuizen van het IVN Oost Achterhoek organiseren ook in 2014 weer vleermuis excursies voor mensen die meer te weten willen komen over dit nuttige zoogdiertje.
Ongeveer 1,5 uur voor zonsondergang is er een presentatie( PowerPoint of anders) om inzicht te geven in het diertje zelf. Daarna gaan we het terrein op om met behulp van de batdetector vleermuizen te spotten. Vooral kinderen vinden dit bijzonder interessant en spannend.

Voor informatie over de excursies kunt U contact opnemen met Anke Hollink, Coördinator van de vleermuis werkgroep IVN Oost- Achterhoek. anke@vleermuizendorp.nl

Share